Publicerad 2014-12-12

Christina Åqvist föreslås till DISTITs Styrelse

Christina Åqvist är idag VD för Elfa Distrelec AB, en ledande distributör av elektronik till B2B-marknaden. Elfa Distrelec utgår från konceptet med enkla beställningar, snabba och säkra leveranser, kombinerat med aktiv sortimentsutveckling och teknisk rådgivning.

Christina Åqvist är i grunden affärsjurist från Advokatfirman Vinge. Därefter har hon arbetat som managementkonsult vid Boston Consulting Group och senare för B&B TOOLS med fokus på expansionsfrågor och med ansvar för butikskanalen som Head of Retail. Christina har genom åren fått flera utmärkelser för sitt ledarskap och det utvecklingsarbete hon har bedrivit och hon har placerat sig på listan över Sveriges mäktigaste kvinnor.

Christina Åqvist kommenterade:

”DistIT är ett mycket spännande företag som har gjort en imponerande resa. Jag har stor respekt för den kompetens som finns i organisationen och jag ser fram emot att få bidra till företagets utveckling samt utgöra ett stöd för ledningen.”

Ulf Strömsten, ordförande i valberedningen kommenterade:

”Vi är glada över att kunna presentera Christina Åqvist som ett tillskott till och en utökning av styrelsen i DistIT AB. Hennes gedigna kompetens och mångåriga erfarenhet inom de produkt- och marknadsområden som DistIT arbetar inom kommer väl till pass i den fortsatta utvecklingen av verksamheten. Den organiska tillväxten samt de förvärv som skett ställer krav på en utökad kompetens i styrelsen.”

Valberedningen består av Ulf Strömsten, Martin Bjäringer och Arne Myhrman. Till valberedningen har även adjungerats Tedde Jeansson och Anders Bladh. Valberedningen avser presentera sitt fullständiga förslag till styrelse och revisor, för det fall revisor ska utses, och arvode för dessa i mars 2015.

  
För ytterligare information besök ww.distit.se eller kontakta:

Ulf Strömsten, valberedningens ordförande, 08 – 614 25 77

Arne Myhrman, styrelseordförande DistIT AB, 073 – 383 64 67.