DistIT AB (publ): Easee lanserar ny laddbox

I ett uttalande annonserar laddbox-leverantören Easee lanseringen av sin nya laddbox Charge Lite, som släpptes till försäljning fredag 18 augusti.

Charge Lite är den första produkten i Easees nya produktserie, och lanseringar av fler varianter av laddare planeras senare i år samt första kvartalet 2024.

Produktlanseringen av Charge Lite är mycket viktig för Easee, särskilt i de länder där försäljningen av laddarna Home och Charge har påverkats av försäljningsförbudet som Elsäkerhetsverket införde i Sverige i mars. Vid utvecklingen av den nya produktserien har Easee hanterat och ordnat alla punkter som myndigheterna baserade försäljningsförbudet på – i sam-arbete med ackrediterade testhus som TÜV Rheinland och TÜV SÜD, berättar Easee i sitt uttalande.

DistIT-bolaget EFUEL är en distributör av Easees laddboxar.

”Vi, och marknaden, har väntat på den här produkten ända sedan säljstoppet och ser fram emot att kunna erbjuda våra kunder ytterligare en modern, säker och populär laddbox, säger Robert Rosenzweig, VD EFUEL.”

EFUEL är en av Sveriges ledande distributörer inom elbilsladdning där bolaget bygger tillväxt genom starka relationer i branschen, en förstklassig lokal kundservice och ett gediget produkt-utbud. EFUEL är en del av DistIT-koncernen.


Få kontinuerlig information från bolaget via email.

Välj vilka typer av meddelanden du vill prenumerera på genom att fylla i checkboxen för respektive typ.

Välj vilka språk du vill prenumerera på.

För att prenumerera på detta behöver du godkänna våra generella villkor i syfte för GDPR.